Nazomeren in de zon!

Het is weer zover, augustus is voorbijgevlogen, het einde van de zomer is nabij. Al je collega’s zitten uitgerust achter hun bureau met een lekker bruin kleurtje, terwijl jij de hele zomer doorgewerkt hebt. Nu is het jouw beurt om nog op vakantie te gaan, maar waarheen? In Nederland blijven is ook maar zo donker, de herfst komt wel heel snel nu. Dus: op naar de zon!

Nu hier de herfst zichzelf al aankondigt, gingen wij op zoek naar de plekken waar de zon nog wel schijnt.

Cyprus
Cyprus mag dan een klein landje zijn, het heeft meer te bieden dan veel mensen denken. Vooral in de hoofdstad kun je je als cultuurliefhebber goed vermaken met de vele historische gebouwen die daar te vinden zijn. Daarnaast zijn er bergen waar je heerlijk kun wandelen of hiken, en vele uitgestrekte stranden waar je ook heerlijk kunt wandelen of gewoon lekker zonnen: want last but not least heeft Cyprus ook in de maanden september en oktober nog ZON!

Cyprus

Portugal
Portugal is natuurlijk in de zomer al een erg populair vakantieland, maar ook in het naseizoen kun je hier prima de zon opzoeken. In september lopen de temperaturen nog op tot boven de 25 graden! In oktober is het hier ook nog prima vertoeven, met af en toe een buitje kun je nog steeds iedere dag de zon verwachten. Bezoek hier de prachtige stranden in de Algarve of ga de natuur in in een van de nationale parken die Portugal te bieden heeft.

Portugal

Canarische Eilanden
Een trip naar een van de Canarische Eilanden is ook geen gek idee als je op zoek bent naar zon. Zowel in september als oktober is de kans op zon erg hoog en ligt de gemiddelde temperatuur al gauw tussen de 24 en 29 graden. Elk eiland heeft wel iets te bieden: zo heeft Tenerife erg mooie stranden, La Gomera is erg populair bij wandelaars, en vind je op Lanzarote bij verschillende resorts ‘s avonds veel te beleven. Kun je nou echt niet kiezen naar welk eiland je zou willen gaan? Je kunt natuurlijk ook van eiland naar eiland hoppen!

Canarsiche Eilanden2

Sicilië
Sicilië is een prachtig deel van Italië. De zon is hier, in ieder geval in september, vaak te vinden. Sicilië is erg aantrekkelijk door de verschillende zandstranden en mooie kustplaatsen die onder toeristen erg populair zijn. Je kunt hier ook de bergen intrekken en genieten van de mooie natuur en de dieren die op het eiland leven. Heb je die bergen nu wel gezien, of vind je ze niet zo bijzonder? Maak dan een wandel/trektocht richting de vulkaan van het eiland. Dit wordt ook als erg mooi ervaren.

Sicilie

Corsica
Natuurlijk komt Frankrijk in dit lijstje ook voor. Dit is voor Nederlanders altijd al een favoriete vakantiebestemming, maar Corsica is toch wel echt te mooi om niet te noemen. Corsica heeft natuurlijk prachtige stranden, maar heeft daarnaast ook enorm veel wandelpaden. Een populair pad dat door veel mensen gelopen wordt is de GR20, welke ongeveer 17 dagen duurt om helemaal te bewandelen. In Augustus is dit pad enorm vol, maar daar heb je in september geen last meer van, dan kun je lekker doorlopen. Naast wandelen en lekker op het strand liggen is Corsica ook perfect om te gaan snorkelen. Op bijna elk strand is kun je gaan snorkelen, en op sommige plekken kun je nog verder gaan en echt gaan duiken. Je kunt je hier dus prima vermaken.

Corsica

Costa del Sol
Nog een stukje Spanje dat hier niet kan ontbreken: de Costa del Sol. Wat zo’n beetje letterlijk vertaald kan worden naar ‘kust van de zon’. Dan zit je natuurlijk al goed. In september kun je hier nog prima het zonnetje opzoeken. Het heeft kilometers en kilometers aan strand, waar je vanalles kunt beleven of gewoon lekker niks kunt doen. Daarnaast vind je er het Tivoli World thema park en zijn er verschillende waterparken te vinden in dit gebied.

Costa del Sol

Al met al is het helemaal niet erg om pas later in het jaar op vakantie te gaan. Je hoeft er in ieder geval niet over in te zitten dat je geen lekker weer meer hebt als je maar weet waar de zon is. Terwijl je collega’s gewoon weer iedere dag op kantoor zitten, ga jij nog lekker op vakantie. Is eigenlijk helemaal niet verkeerd, toch?

1 persoon vindt dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Bookmark the permalink.

Comments are closed