Costa Dorada – de gouden kust van Spanje

costa doradaAlbert Puell (medewerker van ons lokale service kantoor in Miami Playa) geeft ons inzicht in een van de mooiste kuststreken van Spanje. Veel leesplezier!

De naam ‘Costa Dorada’ dankt de 216 kilometer langer kustlijn aan haar fijne zandstranden die mooi oplichten als de zon er op schijnt. Het betekent dan ook ‘de gouden kust’.

 

 

Miami Playa, L’Ametlla de Mar en L’Ampolla zijn kleine stadjes die in een schitterend landschap tussen de binnenmeren en de bergen, in het zuidelijk deel van de de Costa Dorada liggen: 120 km – 150 km van Barcelona en 20 km – 45 km van Salou en Port Aventura, een van de grootste attractieparken van Europa.

Het bezoeken meer dan waard is de stad Tarragona, op ongeveer 30 minuten rijden. Bezienswaardigheden zijn de oude visafslag, het Romeinse Amphitheater, het circus Pilatus en de prachtige kathedraal.

De beste restaurants voor vis- en vleespecialiteiten in de omgeving.

 • Borda d’en Manel- Avenida barcelona 172 Miami-Playa
 • Cal Mansanet- Benidorm nº 7 L’Ametlla de Mar

Waar kan ik ‘s avonds gezellig een borrel drinken? 

 • Cal Mansanet- Benidorm nº 7 L’Ametlla de Mar
 • Bar la Plaça – Avenida barcelona 216 – Miami-Platja

Waar doe ik booschappen om de grote en de kleine trek mee te stillen

 • Michelangelo:  Av. Barcelona 68 9.30h-21.00h Miami platja
 • Esclat : Av.Barcelona 158 9.30h-21.00h Miami platja
 • Parc Central: Ave. Cardinal Vidal i Barraquer 15Michelangelo Av. Barcelona 68 9.30h-21.00h Miami platja

Activiteiten voor de helefamilie

 • Aquapolis: Het belangrijkste waterpark van Catalonië met meer dan 20 glijbanen, 4 grote zwembaden en een Dolfinarium. Aquapolis biedt vertier aan groot en klein.
 • Jeep Adventure: Beleef een bijzondere dag vanuit de Jeep. Avontuur, ontdekkingen en pleizer komen hier samen. We geven u graag meer informatie in ons lokale service kantoor.

Aktiviteiten voor stellen

 • Port Aventura: een van de grootste attractieparken van Spanje
 • Catamaran: Waarom plant u niet een verfrissend uitstapje op zee? Heerlijk genieten van de zonsondergang terwijl u goed verzorgd wordt. U heeft tenslotte vakantie.

Routebeschrijving naar ons lokale service kantoor.

Met de auto – Vanaf airport Barcelona volgt u de richting Valencia AP-7. Vervolgens neemt u Exit 38 L’hospitalet de l’Infant. Daarna gaat u de N-340 op richting Barcelona. Na 1 km bent u aan de Avenida Barcelona 216.

dorada

Of u nu op vakantie gaat voor avontuur, sport of voor uw rust – aan de Costa Dorada vindt u het allemaal. Kijk gauw bij ons huizenaanbod of uw droomhuis er tussen zit: http://www.interhome.nl/spanje/costa-dorada/

 

Wees de eerste die dit leuk vind
Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Over leoniewillems

Al werkzaam bij Interhome sinds 2003. Moeder van twee prachtige kinderen en woonachtig in het midden van het land.
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>