Skiën in Valais in Zwitserland

skien valais zwitserland

In het tweetalige kanton Valais (in het Duits heet het Wallis) kun je fantastisch skiën maar ook in de zomer is het er heerlijk. Het Aletschgebied, met onder andere de grootste gletsjer van de Alpen, staat vanwege zijn vele zeldzame dieren en planten zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. De Aletschgletsjer is goed toegankelijk en daarom een prachtige uitvalsbasis voor natuurexcursies en skitochten.

Maar Valais biedt meer dan skipistes. Het grootste deel van het kanton bestaat uit hooggebergte, met wel 47 vierduizenders. In het zuiden ligt de Dom, met 4545 meter de hoogste berg van de Walliser (of Penninische) Alpen. De bekende Matterhorn ligt hier ook en is 4478 meter hoog. Verbier, Crans-Montana, Nendaz en Leukerbad zijn bekende wintersportplaatsen in Valais. Wist je trouwens dat raclette in Valais is ‘uitgevonden’ en sinds een aantal jaren een beschermde naam is?

4 mensen vinden dit leuk
Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Over Thijs van Oss

Ik ben sinds 2009 werkzaam bij Interhome en sinds juli 2013 als Country Manager verantwoordelijk voor Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ik reis graag en ook hardlopen en zeilen behoren tot mijn favoriete vrijetijdsbestedingen.
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>