10 Redenen waarom je je skiuitrusting moet huren

Foto blog

Terwijl de zomer nog een beetje aanhoudt in Nederland komen er al weer volop boekingen binnen voor de wintersport. Zo rond augustus en september beginnen de meeste wintersport liefhebbers weer te dromen over de wintersport en vaak wordt de vraag gesteld: “Zal ik mijn ski’s en skischoenen dit jaar huren of kopen?”

Hier vind je 10 redenen waarom je beter je ski’s (of snowboard) kan huren dan kopen:

Meer variatie
Wat dacht je ervan om een keer freestyle, freeride of cross-country uit te proberen tijdens je volgende skivakantie? Dat is allemaal mogelijk door voor een dagje een andere uitrusting te huren. Dit hoeft je dan niet een fortuin te kosten door een nieuwe uitrusting te kopen. En voor de mensen die gehecht zijn aan het vertrouwde skiën en snowboarden: Dankzij de vele skiverhuurders kan je verschillende merken en modellen uitproberen tijdens je vakantie.

Budget
Een volledige skiuitrusting bestaande uit skistokken, skischoenen, een helm en de ski’s zelf kost je al gauw 1000 Euro. De prijzen kunnen nog oplopen als je kiest voor het bekendste merk of het nieuwste model. Voor mensen die niet elk jaar twee weken op wintersportvakantie gaan is het veel goedkoper om voor die ene vakantie je skiuitrusting gewoon te huren.

Minder bagage
De gedachte alleen al dat je alle skiuitrustingen van een heel gezin moet meenemen op vakantie is voor de meeste ouders al reden genoeg om skispullen lokaal te huren. De skiverhuurders bevinden zich bovendien meestal dichtbij de piste dus heb je geen gedoe met het meenemen van alle uitrustingen naar de piste.

Van te voren afstellen

Iedereen weet dat je ski’s goed afgesteld moeten zijn voor jou om goed en veilig de piste op te kunnen gaan. Als je van te voren online je spullen huurt kan je al aangeven wat voor uitrusting jij nodig hebt qua lengte en gewicht. Op deze manier sta je binnen no time op de piste na aankomst in de bergen.

Eerst uitproberen
Ben je nieuw op de piste? Dan wordt je aangeraden eerst je spullen te huren om te kijken of het skiën je wel bevalt. Dankzij de skiverhuurders hoef je niet eerst een fortuin uit te geven aan een geheel nieuwe skiuitrusting om er later achter te komen dat je het eigenlijk helemaal niets vind. Het zou zonde zijn als je nieuwe peperdure uitrusting voorgoed op zolder eindigt na je eerste skivakantie.

Onderhoud
Het onderhouden van je skiuitrusting vergt wat tijd, de ski’s moeten behandeld worden met wax en moeten jaarlijks worden geslepen. Bij de skiverhuurders wordt dit allemaal al voor je gedaan en het zit al bij de prijs inbegrepen. Geen omkijken meer naar dus.

Verzekerd
Het vele gebruiken en eventuele slijtage van de uitrusting is vaak al berekend in de huurprijs. Er bestaat altijd een optie om tegen een laag bedrag je te verzekeren tegen schade aan de skiuitrusting of eventuele diefstal.

Geen stress, huur vanaf thuis!
Dankzij online huurplatforms zoals Snowell, was je uitrusting uitkiezen en huren nog nooit zo makkelijk! Je kan thuis vanaf de bank kijken naar het aanbod van skiuitrustingen, huren wanneer je zelf wilt en nog meer informatie vinden.

Kortingen
Omdat kinderen zo snel groeien kiezen ouders bijna altijd voor het huren van de skiuitrustingen in plaats van ze te kopen. Veel skiverhuurders bieden ook speciale kortingen zoals ‘kinderen huren gratis als de ouders huren’, of bijvoorbeeld een gratis huurhelm voor de kinderen.

Prestige
Trendsetters and merknaamliefhebbers willen niet op de piste gezien worden op ski’s van drie seizoenen geleden. Bij de skiverhuurders heb je de kans om de hipste merken en de nieuwe modellen te huren. Ook kunnen zij je daar advies geven over de nieuwste trends en modellen. Genoeg redenen om gewoon lekker te huren dus!

Wees de eerste die dit leuk vind
Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>