Lekker weg in eigen land – Wanneperveen

Bij het plannen maken voor de vakantie wordt al snel gedacht aan een uitstapje naar het buitenland. Zonnige oorden als Frankrijk, Spanje of Italie, het liefst aan de kust, zijn de ideale vakantiebestemmingen voor veel Nederlanders.

veenMaar heeft u ook zo genoten van het mooie weer de afgelopen weken in Nederland? De zomer en het voorjaar beloven weer prachtig te worden. En al wordt er soms snel aan het buitenland gedacht voor het boeken van de volgende vakantie, Nederland heeft meer te bieden dan u denkt. Limburg en de Veluwe bieden prachtige natuur, de steden in Nederland hebben allen een uniek karakter en de kustlijn is enorm divers.

Zo was ik laatst in Overijssel, in het mooie plaatsje Wanneperveen. Dit dorpje is 730 jaar oud en is het bezoeken meer dan waard. Men waant zich in het Nederland van honderden jaren geleden. En het Venetie van het Noorden ligt vlakbij. Breng een bezoekje aan Gierhoorn en ervaar zelf waarom men het dorp deze benaming heeft gegeven.

graspieperDe reden van mijn bezoek aan Wanneperveen was een bezoek aan vakantiehuis ‘De Graspieper’. Een prachtige boerderij, direct gelegen aan een meer. Leg je boot aan de prive-steiger en geniet van de omgeving vanaf het water. U wordt in deze woning geacht de rust te bewaren en geluidsoverlastte voorkomen en dat is niet voor niets. Midden in de natuur komt u ook zelf tot rust. Geniet van de natuur en de stilte en wordt wakker door het gefluit van vogels. Mijn bezoek was kort, maar heeft me zeker overtuigd om hier zelf eens een weekje door te brengen. In mei en juni is het nog beschikbaar, dus wees er snel bij. Dit pareltje in de natuur is weg voordat u het weet.

 

2 mensen vinden dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

About Stijn Jansen

Geboren in de jaren 80 in Oosterhout, midden in het mooie Brabantse landschap vlakbij Breda. Sportief ingesteld, waterpolo is de grote favoriet.
Werkzaam in de recreatiebranche. Begonnen in 1995 als all round medewerker bij de Efteling, via diverse bedrijven als Duinrell, ID&T en Stena Line, nu werkzaam als commercieel manager bij Interhome.
Vakantie is de mooiste tijd van het jaar en het is mooi om daar elke dag mee bezig te kunnen zijn. Ik ben in november 2013 begonnen bij Interhome en werd verrast door het veelzijdige aanbod. Elke dag dat ik met het aanbod bezig ben krijg ik weer zin om op vakantie te gaan.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *