Top 10 leukste feiten over België die je nog niet wist

belgie tramlijn

1. Tramlijn
De langste tramlijn ter wereld ligt in België. Deze lijn is 70km lang en loopt langs de Belgische kust vanaf de grens met Frankrijk tot aan Nederland. Tijdens de rit zijn er 68 halte en van begin tot het eind duurt het maar liefst 2,5 uur! Deze lijn is erg populair onder toeristen. De Ideale manier om de prachtige kust van België te kunnen bewonderen.

belgie snelweg

2. Snelweg
Door de vele snelwegen in een relatief klein land als België maken het verlichte snelwegen netwerk in dit land zichtbaar vanaf de maan.

belgie spa

3. Spa
Het woord spa wat wij kennen voor wellness gelegenheden komt van de stad Spa in België. Hier werd in de 18e eeuw het eerste moderne gezondheid resort geopend.

belgie kasteel

4. Kastelen
België heeft meer kastelen per vierkante kilometer dan welke land dan ook en is daarom wereldrecordhouder wat dit betreft!

belgie chocolade

5. Chocolade
België produceert al 400 jaar chocolade! Jaarlijks wordt er meer dan 173.000.000 kg geproduceerd en zijn er ongeveer 2000 chocolaterieën.

belgie diamant

6. Diamanten
Antwerpen is de diamant hoofdstad van de wereld. In deze stad wordt ongeveer 80 procent van de ongeslepen en 50 procent van de geslepen diamanten verhandeld.

belgie zondag

7. Zondagen
Op zondag zijn in België op een aantal koopzondagen na alle winkels en supermarkten gesloten. Ook in de grote winkelstraten van steden als Brussel en Antwerpen, dus let op wanneer je een reisje naar België boekt.

belgie euro

8. Euro
Wist je dat een Belg de gemeenschappelijke muntzijde heeft ontworpen? Luc Luycx’s ontwerp won de Europese Unie ontwerp wedstrijd.

belgie stripboeken

9. Stripboeken
België heeft meer stripboekschrijvers per vierkante kilometer dan waar ook ter wereld. Stripboeken als Kuifje en de Smurfen komen allen uit België.

belgie uitverkoop

10. Uitverkoop
Twee keer per jaar wordt er in België uitverkoop gehouden (solden). In Januari en Juli gaan alle winkels in de uitverkoop waardoor je soms bepaalde spullen met 70% korting kunt krijgen. De rest van het jaar betaal je de volledige prijs.

')}

23 mensen vinden dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *