Top 10 leukste feiten over Nederland die je nog niet wist

fiets nederland

1. Fietsen
Nederland is echt een fietsland! Er zijn in totaal 22,5 miljoen fietsen in Nederland. Dat betekent dat iedere Nederlander één of meer fietsen heeft. Door het vlakke landschap en de korte afstanden tussen dorpen en steden is de fiets het perfecte vervoermiddel.

tulpen nederland

2. Tulpen
Deze oer-Hollandse bloem komt oorspronkelijk helemaal niet uit Nederland. De tulp komt oorspronkelijk uit Iran, Afghanistan en Kazachstan. Nu staat deze bloem mooi op onze keukentafel maar rond 1500 was de tulp alleen weg gelegd voor de rijken onder ons. Deze bloem stond voor rijkdom en Sultans in Turkije droegen de tulp in hun tulband waar uiteindelijk ook de naam “tulp” vandaan is gekomen.

kaas nederland

3. Kaas
Kaas kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Per jaar wordt er meer dan 650 miljoen kilo kaas geproduceerd in Nederland. Naast het produceren, eten we het natuurlijk ook. Gemiddeld wordt er 17 kilo kaas per persoon per jaar gegeten. Dit bevestigt maar weer hoeveel wij Nederlanders van kaas houden!

molen nederland

4. Molens
Nederland telt ongeveer 1170 windmolens waarvan er een aantal nog in werking zijn. De meest beroemde locaties waar je windmolens kunt bezichtigen zijn Kinderdijk, de Zaanse Schans en Alblasserwaard.

koeien nederland

5. Koeien
Wist je dat Nederland 4,1 miljoen koeien telt?

klompen nederland

6. Klompen
Er wordt vaak gedacht dat Nederlanders nog steeds allemaal op klompen lopen, dit is niet zo! De klomp bestaat sinds de oudheid en werd veel gedragen door boeren en arbeiders. Tegenwoordig wordt de klomp een enkele keer gedragen op het platteland maar is vaker gezien als souvenir.

brug nederland

7. Bruggen
Nederland is het land van de bruggen. Door het vele water zijn bruggen noodzakelijk om van de ene plek naar de andere te komen. Alleen al in Amsterdam zijn er 1281 bruggen! Naast de noodzaak zijn bruggen ook heel leuk om foto’s op te maken en hierdoor trekt het veel toeristen.

water nederland

8. Water
21% van Nederland ligt onder de zeespiegel! Dit betekent dat met een overstroming dit gedeelte volledig onder water zal komen te liggen.

plat landschap nederland

9. Landschap
Nederland heeft een vlak landschap. De Vaalserberg is het hoogste punt van het land en is slechts 323 meter hoog.

taal nederland

10. Engels
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders de Engelse taal het best beheersen naast hun moedertaal vergeleken met de rest van Europa. Gemiddeld krijgt de Nederlander het rapportcijfer 7.0.

Bekijk hier ons aanbod voor een onvergetelijke vakantie in Nederland! ')}

2 mensen vinden dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *