De beste reisapps voor komende zomer!

Blog_Best-holiday-apps

Zijn er nog mensen die zonder smartphone op vakantie gaan? Uit onderzoek blijkt dat wifi op vakantie onmisbaar is. Even gauw checken waar de beste restaurants te vinden zijn, nog even het banksaldo controleren of je oriënteren welke kant je op moet voor de stadswandeling? Met een mobieltje binnen handbereik kan het allemaal. En wifi is dan onmisbaar.

Bij Interhome maken we ook tijdens onze eigen vakantie graag gebruik van onze smartphone en de bijbehorende apps. We zetten onze favorieten even op een rijtje:

1. World Customs & Culture App

Als je geen zin hebt om je uren in te lezen over de lokale gewoontes en gebruiken, komt deze applicatie zeker van pas. Het programma bevat informatie over de cultuur van wel 165 landen en is gerangschikt in verschillende categorieën. Zo kun je bij law & order precies zien welke wetten er gelden in het land en bij communication style hoe je het beste een begroeting kunt doen of een gesprek kunt aangaan.

2. Weather Pro

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent het weer. Weather pro biedt je een zevendaagse uitgebreide weervoorspelling voor twee miljoen locaties wereldwijd tot in detail: temperatuur, windrichting en snelheid , luchtdruk, zonsopkomst en zonsondergang, niks gaat aan je voorbij met deze applicatie. De app is in te stellen in tien Europese talen en is te koppelen aan Facebook en Twitter voor alsje besluit vrienden jaloers te maken met een zonnige en warme weersvoorspelling.

3. ToiletFinder

Hoge nood? Geen zorg, de ToiletFinder app vertelt je de weg naar het dichtstbijzijnde toilet. De app claimt met ruim 60.000 toiletplekken de grootste wc-database ter wereld te hebben. Als gebruiker kun je bovendien zelf ook nog niet ontdekte badkamers en toiletten toevoegen.

4. Vocre

Een handige vertaal-app is Vocre, een reisapp die ideaal is voor reizigers die graag met locals een gesprekje beginnen, keihard aan afdingen doen of moeilijke eters zijn en in restaurants liever rare gerechten mijden. De app werkt simpel, je typt namelijk in je eigen taal in wat je wilt zeggen, de app vertaalt het voor je en spreekt het ook uit als je dat wilt.

5. Spotted by Locals

Wat begon als een blog ontwikkeld zich door tot een app. Spotted by Locals is een blogwebsite vol tips van locals uit 33 Europese steden. De app zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel de weg kunt vinden naar deze insider hotspots. Via gedetailleerde kaarten wordt je de weg gewezen naar de spot van jou keuze. Of je nu op zoek bent naar een bar, ho(s)tel, restaurant of museum, deze app wijst je de weg. En helemaal handig, met zijn 100% offline werking is ie ook betaalbaar in het buitenland.

2 mensen vinden dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

About Stijn Jansen

Geboren in de jaren 80 in Oosterhout, midden in het mooie Brabantse landschap vlakbij Breda. Sportief ingesteld, waterpolo is de grote favoriet.
Werkzaam in de recreatiebranche. Begonnen in 1995 als all round medewerker bij de Efteling, via diverse bedrijven als Duinrell, ID&T en Stena Line, nu werkzaam als commercieel manager bij Interhome.
Vakantie is de mooiste tijd van het jaar en het is mooi om daar elke dag mee bezig te kunnen zijn. Ik ben in november 2013 begonnen bij Interhome en werd verrast door het veelzijdige aanbod. Elke dag dat ik met het aanbod bezig ben krijg ik weer zin om op vakantie te gaan.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *