De 10 meest vergeten spullen in vakantiewoningen

De grote zomerexodus is aangebroken! Ook dit jaar zullen heel wat mensen ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen in een vakantiehuis of –appartement. In tegenstelling tot een vakantie in een hotel nemen mensen vaak hun hele hebben en houden mee. Met als resultaat dat men bij terugkeer wel eens iets vergeet.

Interhome wordt jaarlijks geconfronteerd met honderden terugzendingen. Om mensen een geheugensteuntje te geven hebben wij een top 10 samengesteld met de 10 vaakst vergeten spullen. Een handige tool om bij de hand te houden wanneer u weer vertrekt.

Vakantiehuis chalet

1. Telefoonoplader
Met stip op nummer één als meest vergeten item: de telefoonoplader. Vaak blijft de oplader in het stopcontact zitten en wordt hij er bij vertrek vergeten uit te halen. Een nieuwe oplader kost, afhankelijk van het type, toch al snel 30 euro.

2. Douchegel/shampoo
Ook doucheproducten worden snel vergeten. Vaak blijven deze een hele week in de douche staan en kijk je niet meer achter het douchegordijn wanneer je inpakt. Sommige mensen laten ze ook opzettelijk staan wanneer de flessen bijna leeg zijn.

3. Keukengerei
Minder vanzelfsprekend misschien, zeker omdat bijna alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei, maar veel mensen nemen toch vaak zelf nog behoorlijk wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. En die blijven dan soms weer in de keukenla liggen

4. Föhn
Het vaakst vergeten item bij vrouwen. De föhn verdwijnt in een kast of la die minder vaak gebruikt wordt en bij een laatste check wordt hij over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor scheerapparaten. Een nieuwe föhn kost toch al snel 50 euro, dus slim om de badkamerkastjes te dubbelchecken.

5. Koelelementen voor koelbox
Wie met de auto naar zijn vakantiewoning rijdt, neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst meestal weer in de vriezer gelegd voor de terugreis. Maar wie tijdens zijn verblijf de vriezer verder niet meer gebruikt, vergeet deze ook vaak te controleren, waardoor de koelelementen blijven liggen.

6. Speelgoed
Een klassieker bij de kids. De knuffel die onder de lakens verdwijnt en de bal die aan het zwembad blijft rondslingeren. Of speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die ergens achter de zetel verdwijnen. Vaak zonder erg, tenzij het net zijn of haar favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan zou de terugrit wel eens vervelend lang kunnen duren.

7. Jas of vest
Je kent het wel: je vertrekt uit het frisse en regenachtige Nederland met een jas of vest aan, maar bij aankomst op je zomerse bestemming hangt die jas een hele week aan de kapstok. Als die kapstok dan net achter een deur of in een kast blijkt te zijn, wordt hij snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt als je weer in Nederland aankomt.

8. Zwemkledij
Nog zo’n klassieker is de zwembroek, bikini of strandlaken die op de tuinstoel belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even naar het terras te gaan voor de netjes gedroogde zwemkleding.

9. Leesbril
Een leesbril gebruik je alleen als je de krant of een boek wil lezen. Op de dag van vertrek heb je hier meestal geen tijd meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: de volgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar.

10. Koffiezetapparaat
Geloof het of niet, maar veel mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. Hoewel er bijna altijd een koffiezetapparaat aanwezig is, nemen sommigen hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat mee op vakantie. Maar na een week lijkt hij wel onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en wordt hij volledig over het hoofd gezien bij het inpakken. En zo wordt die laatste koffie op vakantie toch wel extra onvergetelijk.

Wie niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, kan dus maar beter bovenstaand lijstje als checklist meenemen op vakantie. Het bespaart jezelf heel wat ongemakken en Interhome de zoektocht naar vergeten spullen.

Wees de eerste die dit leuk vind
Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>