10 feiten over Zwitserland die je nog niet wist

Vier officiële talen
Het is moeilijk te geloven dat er vier officiële talen zijn in een klein land zoals Zwitserland, maar het is zo! Duits, Frans, Italiaans en Romaans zijn allemaal aangeboren talen van de Zwitsers. Natuurlijk spreekt niet iedereen van hen alle talen. Veel Zwitsers spreken gewoonlijk een tweede taal. Daarnaast wordt Engels op school geleerd als een verplichte vreemde taal.

talen crop

Aromat
De Zwitsers noemen het soms ‘the yellow gold’ en je vindt het bijna in elke Zwitserse keuken. Aromat is zout en versterkt de smaak van je maaltijd. Vele kunnen niet zonder. Als de Zwitsers naar het buitenland gaan, dan is het mogelijk dat er een kleine hoeveelheid aromat (10g) in hun bagage zit.

eten crop

Punctueel
De Zwitsers zijn erg punctuele mensen! Wanneer je een Zwitser uitnodigt voor een diner rond 18:00u, dan kun je beter om 17:55u klaar zijn, want voordat je het weet staan ze al voor de deur. Dit geldt ook absoluut voor het openbaar vervoer. De bus vertrekt om 13:04u. Niet 1 minuut later!

klok crop

Migros en COOP
Migros en COOP zijn de supermarkten van Zwitserland. Bijna 90% van alle Zwitsers kopen hier hun boodschappen. Het betekent eigenlijk dat je al op jonge leeftijd een bepaald voorkeur ontwikkeld. Meestal blijft deze voorkeur ook wanneer je ouder bent. De afstand naar de winkel is misschien het enige waardoor je van keuze gaat veranderen.

supermarkt crop

Fondue
In tegenstelling tot de geruchten wordt fondue tegenwoordig niet alleen aan toeristen aangeboden, ook de Zwitsers eten hun kaasgerecht vaak. Het wordt vaak geserveerd in de winter of met het koude weer. Fondue wordt snel voorbereidt en iedereen vindt het lekker, zelfs vegetariërs. Het is perfect om te bereiden voor visite. Het enige waardoor je misschien het menu de volgende keer gaat veranderen, is de geur die je dagen erna nog ruikt.

zwitsers kaas crop

Naar het buitenland met de auto binnen 2 uur
De Zwitsers zijn niet gewend aan lange afstanden om te rijden. Je bereikt meestal je bestemming binnen een korte tijd. En het maakt niet uit in welke plaats je woont, binnen twee uur kun je met de auto de nabijgelegen landen bereiken.

auto reizen crop

Zwitsers geld
Zwitserland is een erg duur land. De Zwitsers verdienen wel een redelijk salaris. Voor toeristen zijn de prijzen wel erg duur, zelfs in restaurants die eigenlijk helemaal prijzig zijn. De omringende EURO landen hebben lagere prijzen, waardoor je wel wordt gelokt om daar te gaan shoppen.

zwitsers geld crop

Moeilijk om een telefoongesprek te beëindigen
Voor de Zwitsers lijkt het moeilijk om een telefoongesprek te beëindigen. De eerste groet wordt vaak gevolgd door een andere groet en ga zo maar door. Het gesprek begint zo dan weer langzamerhand totdat je weer bij het afscheid aankomt.

telefoneren crop

Rivella in plaats van Coca Cola
Rivella is een Zwitsers soda drankje gemaakt van melk bacteriën. Mocht je nu denken van ‘ieuwl’, dan moeten we zeggen dat het eigenlijk lekker smaakt. Rivella heeft veel verschillende smaken, zoals groene thee, perzik en zelfs rabarber. De Zwitsers drinken liever Rivella dan Coca Cola. Het is ook gezonder.

drank crop

Kusjes hier, kusjes daar
Een Zwitserse groet bevat veel kussen. Links, rechts, links, terwijl je de hand van de ander persoon vasthoudt. Dit is best grappig, omdat de Zwitsers worden gezien als verlegen en introverte personen.

begroeten1 crop
')}

5 mensen vinden dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *