Ontdek Berlijn tijdens de kerstvakantie

Berlin GrafittiBerlijn is een stad vol met cultuur en historische gebouwen, niet alleen een veelzijdige stad, maar tevens ook één van de populairste bestemmingen voor een stedentrip. Een stad die een grote rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, bij een bezoekje aan Berlijn zult u overal nog kenmerken hiervan terugvinden. Tijdens de kerst reizen vele Nederlanders naar Duitsland, om daar de prachtige kerstmarkten te bewonderen, waaronder die in Berlijn.

Als klein meisje heb ik deze prachtige stad samen met mijn ouders en broer ontdekt. Er ging een wereld voor me open! Het was een zeer strenge winter, waarbij mutsen en handschoenen zeker noodzakelijk waren. Na een rit van ongeveer 8 uur kwamen we aan in ons vakantiehuis in Oost-Berlijn. Het vakantiehuis was van een hele aardige eigenaar die zelf naast deze woning woonde. Ik kan me herinneren dat het metrostation op slechts een halve kilometer lopen zat, maar waar we door de sneeuw en kou zeker drie kwartier op liepen. Lekker warm in de metro werd je naar het centrum van Berlijn gebracht. Bij elke halte merkte je dat je steeds dichter bij het centrum kwam. Het werd levendiger,drukker en mensen hadden haast. Na een rit van ongeveer 30 minuten eindelijk aangekomen in het hartje van Berlijn, wat een prachtige stad!!

Duitsland staat bekend om de leuke kerstmarkten en hier wordt dan ook elk jaar flink aandacht aan besteed. Als stad is Berlijn zeker een aanrader om tijdens de kerstdagen te bezoeken. In elke steegje zul je de kerstsfeer terugvinden en kom je tientallen kerstmarkten tegen. Charlottenburg en Friedrichshain zijn er daar 2 van en de ene kerstmarkt is nog groter dan de andere. Laat jezelf verwennen door al het lekkers dat wordt aangeboden onder het genot van een heerlijk glaasje Glühwein.

DE1000_3660Naast de kerstmarkten heeft Berlijn uiteraard zoveel meer te bieden. Breng een bezoekje aan de overblijfselen van de Berlijnse muur, veel is er niet meer van over en vaak vind je kleine delen van de muur niet eens meer terug op de oorspronkelijke plek. Toch staat er nog zo’n 1316 meter aan muur in Friedrichshain, ook wel de East Side Gallery. De bekendste doorgang tussen Oost en West Berlijn is Checkpoint Charlie. Berlijn is niet alleen een stad vol geschiedenis en cultuur, het is ook de stad van de mode. Voor de shopliefhebbers onder ons dus een uitstekende gelegenheid om eens goed te winkelen. De bekendste winkelstraat in Berlijn is de Kurfürstendamm. Dit is een 3500 meter lange straat vol met winkels en warenhuizen. Verder kun je in de stad altijd wel een leuke markt bezoeken.

Laat je verrassen door de gevarieerde keuken van Berlijn en geniet van je verblijf! Berlijn is een vakantiebestemming geschikt voor zowel de zomer als de winter. Een echte stad die mij in ieder geval nooit zal vervelen. Deze stad ga ik binnenkort zeker weer bezoeken!

Op zoek naar een vakantiehuis of appartement in Berlijn? Bekijk dan ons aanbod op: http://www.interhome.nl/duitsland/brandenburg/berlijn/

2 mensen vinden dit leuk
Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>