10 tips voor een zorgeloos Kerstfeest

kerstElk jaar is het weer hetzelfde, we hebben allemaal veel zin in de decembermaand maar als de Kerst eenmaal dichtbij is, schieten we toch weer in de stress wat betreft alle voorbereidingen. Allerlei voorbereidingen maken ons nerveus en dan roepen we altijd dat het volgend jaar, dit keer echt, anders zal zijn!

Wij hebben 10 tips die je zullen helpen om dit jaar, dit keer echt, een zorgeloos Kerstfeest te bezorgen:

 1. Blijf optimistisch
  Alles wordt makkelijker als je een beetje optimistisch blijft. Het maakt echt niet uit als de vulling van de kalkoen niet zo smaakt als je had verwacht, of als je nog moet stofzuigen terwijl de familie elk moment aan kan bellen. Ontspan.
 1. Begin op tijd met cadeautjes kopen
  Als je tijdens de Kerstmis aan cadeautjes doet in plaats van tijdens Sinterklaas, zorg dan dat je er dan ook op tijd bij bent. Misschien is het een goed idee om cadeautjes online te bestellen en het liefst een of twee maanden van te voren. Dan is alles nog op voorraad en zo sta je ook niet lang in de rij bij de kassa tijdens te drukke decembermaand.
 1. Het hoeft niet perfect te zijn
  Probeer geen perfectionist te zijn! Dit zal alleen maar meer druk leggen op het Kerstfeest en de pret een beetje bederven.
 1. Spreek je frustraties uit
  Dit lijkt misschien niet zo’n goed idee in eerste instantie maar spreek vooral je frustraties uit bij je vrienden en vriendinnen. Vertel ze waar jij je aan ergert tijdens alle voorbereidingen en luister ook naar hun verhalen. Zo kan er misschien nog om gelachen worden onder het genot van een glaasje (glüh)wein.
 1. Verwen ook jezelf een beetje
  Verwen jezelf met een warm bad, lekkere kop thee, een massage of met iets anders wat voor jou even de tijd doet stilstaan.
 1. Blijf goed eten ondanks stress
  Blijf goed eten ondanks stress en spanningen want je lichaam verlangt in zo’n toestand juist meer naar goed en gezond eten! Vergeet ook niet lekker lang te slapen en zo nu en dan een goede workout te plannen!
 1. Ga naar buiten
  Tijdens de drukke decembermaand is het een goed idee om lekker wandelingen te gaan maken in het bos of een leuk park. Geniet van de frisse buitenlucht en laat je telefoon even thuis liggen.
 1. Houd een filmavondje
  Geniet van je favoriete films terwijl je op de bank ligt met de verwarming aan en wat lekkers. ‘You’ve Got Mail’ is een echte aanrader voor deze decembermaand!
 1. Focus op de belangrijke dingen
  Vergeet alles wat fout zou kunnen gaan en focus je op waar het nu echt om gaat: Liefde, vrede en een zalig Kerstmis.
 1. Verander je omgeving
  Verbreek je oude gewoontes en vier je kerstmis in en romantisch chalet in bijvoorbeeld het sneeuwzekere Zwitserland of Oostenrijk. Of kies voor een leuk appartement in een grote stad. Is Kerstmis vieren in New York geen leuk idee?

Bovenstaande tips lijken misschien een beetje voor de hand liggend, maar de boodschap die we graag willen meegeven is dat je je niet moet laten leiden door zaken die eigenlijk niet belangrijk zijn. Denk tijdens Kerstmis aan de dingen waar je dankbaar voor bent en concentreer je daar op. Geniet intens van de decembermaand, en dit keer echt!

kerst 2

1 persoon vindt dit leuk

Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Bookmark the permalink.

Comments are closed