‘Foodcation’ Het geheim achter de Zwitserse kaasfondue

eettafelKaasfondue

CH3920.631.2l_s        CH3920.631.2f_s

De kaasfondue wordt al sinds de middeleeuwen gegeten, maar hoe het precies is ontstaat is nog altijd een raadsel. Er zijn inmiddels al een aantal theorieën over het ontstaan van de ‘O’ zo heerlijke kaasfondue. De ene theorie is dat het ’s winters werd gegeten door de arme boeren in de Alpenregio’s. Oude kaas werd gemixt met melk en zo ontstond de kaasfondue. Zo hadden zij de hele winter nog eten, zonder dat het bedierf. De andere theorie is dat de kaasfondue een luxe was in de 18e en 19e eeuw en dat het alleen maar werd gegeten door de elite. Who knows!?  Wat we wel weten is dat het recept oorspronkelijk uit Frankrijk komt, maar zoals wij het kennen is het de heruitvinding van de Zwitsers. We zijn in elk geval heel blij dat de kaasfondue bestaat en dat wij er heerlijk van kunnen genieten.

Ben jij benieuwd hoe je de klassieke kaasfondue kunt maken? Probeer dat het onderstaand recept en laat ons weten hoe het heeft gesmaakt.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig om de klassieke Zwitserse kaasfondue te maken:

  • 375 gram geraspte Gruyère
  • 375 gram geraspte Appenzeller
  • 1 eetlepel maïzena
  • 0,375 liter droge witte wijn
  • 2 centiliter kirsch (ongeveer een borrelglaasje)
  • teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap

Wil je toch liever naar Zwitserland afreizen om daar de klassieke Zwitserse kaasfondue uit te proberen? In Zwitserland heeft bijna elk dorp zijn eigen kaas en zijn eigen wijn. Het resultaat hiervan is dat er diverse kaasfondues zijn ontstaan. Het is echt het meest geliefde gerecht van Zwitserland. Het gerecht is zelfs zo populair dat de Zwitsers een fonduepad hebben gemaakt waar je een wandeling kunt maken en in de openlucht kunt fonduen. Er is zelfs een iglo kaasfondue restaurant waar je de hele dag terecht kunt om te genieten van de Zwitserse kaasfondue. Een tip reserveer wel van tevoren, want het restaurant is enorm populair. Een andere bijzondere attractie is de fondue trein.  Terwijl je een tocht maakt in de fondue trein richting het meer, wordt in het rijtuig de kaasfondue bereidt. Bezoek de website van Interhome en bekijk ons aanbod in Zwitserland. www.interhome.nl/zwitserland

Wees de eerste die dit leuk vind
Deel dit artikel: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>